У Техничкој школи у Ивањици по четврти пут обележен је Европски дан језика 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
У Техничкој школи у Ивањици по четврти пут обележен је Европски дан језика
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
28.09.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - У Техничкој школи у Ивањици по четврти пут обележен је Европски дан језика. Друштво за стране језике и књижевности Србије и

Друштво школских библиотекара Србије упутили су и овог септембра позив свим школама да се укључе у обележавање Европског дана језика који се прославља 26. септембра, а установљен је 2001. године. На овај дан у свим европским земљама истиче се вишејезичност, богатство и разноликост култура, обичаја и језика европских народа. Осим жеље да се скрене пажња јавности на значај целоживотног учења и познавања различитих језика, настоји се и да се укаже на практичне ситуације у којима та знања помажу људима у свакодневном функционисању.

Европски дан језика обележава се у Техничкој школи у Ивањици од школске 2019/2020. године када су уз подршку директорке Школе и већег броја наставника организовани приредба и представљање страних језика који су се те године учили у Школи. У току следеће две школске године када се настава одвијала на даљину обележавање се наставило преко квизова у различитим дигиталним алатима, презентација и паноа, као и активности и материјала за рад у гугл учионицама. Ове године разноврсне активности посвећене су првенствено различитим занимљивостима у вези са европским језицима. Урађени су и презентација и квиз кроз које су се ученици упознали са важним чињеницама о језицима, а коришћени су и поједини ресурси који се налазе на званичном сајту манифестације. Завршна активност посвећена је изради заједничког паноа свих учесника који приказује богатство култура и обичаја европских народа. У обележавању учествује више одељења различитих образовних профила и разреда, а активности се реализују у сарадњи стручног већа за стране језике (наставника француског и енглеског језика) и школског библиотекара. Ове године обележавању ће се до краја седмице придружити и наставници информатике са својим одељењима.

Друштво школских библиотекара Србије сачињава збирни извештај о свим учесницима и активностима у оквиру обележавања Европског дана језика на нивоу целе Србије, а број учесника из године у годину све је већи. Реализација оваквих активности помаже ученицима да се лакше снађу у проналажењу одговарајућих извора информација и литературе које могу користити за самостално стицање знања и развијање вештина, као и за учење и подизање свести о значају учења језика. Осим тога, оне доприносе и богатијем културном животу Школе и представљају допуну саџајима који су предвиђени плановима и програмима наставних предмета, а ученици тако имају прилику да учествују у разноврсним програмима ван наставе у складу са својим интересовањима.

 

 

 

 

ГЗС / Инфо Лига

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.298.451 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)